Voorraadvaten om drink- of verwarmingswater in op te slaan
Buffervaten voor de opslag van uw water (en warmte) uit de kachel, CV, zonneboiler of warmtepomp. Wij hebben diverse staande modellen van hoge kwaliteit, variërend van 200 tot en met 2000 liter. Altijd voor een scherpe prijs!
Â
Eventueel uitgerust met 1 of meerdere warmtewisselaars of een dompelaar voor de verwarming van tapwater. Vanwege hun hoogwaardige isolatie uitstekend geschikt voor de toepassing bij duurzame verwarming of koeling. We onderscheiden verschillende soorten buffervaten:
Buffervaten zonder warmtewisselaar: Deze slaan verwarmingswater op en zijn niet geschikt voor tapwater.
Buffervaten met één of meerdere warmtewisselaars: Deze kunnen warmte uitwisselen tussen verschillende systemen, zoals zonnecollectoren, cv-ketels en warmtepompen.
Hygiëne buffervaten: Deze zijn uitgerust met een interne tapwaterleiding, waardoor ze zowel voor verwarming als voor veilig tapwatergebruik geschikt zijn.
Buffervaten voor verwarmingssystemen: Deze buffervaten zijn enkel geschikt om water op te laan voor verwarmingssystemen, niet voor tapwater.
Combinatie boiler-buffervaten: Een multifunctionele oplossing die niet alleen drinkwater kan opwarmen, maar ook gebruikt kan worden voor zowel verkoeling als verwarming.
Een buffervat is ontworpen om warmte op te slaan voor verwarmingssystemen, zoals die met een warmtepomp, cv-houtkachel of zonnecollector. Het water in een buffervat wordt gebruikt voor ruimteverwarming en is niet bedoeld voor direct tapwatergebruik. Een boiler daarentegen slaat warm water op voor direct gebruik in keuken en badkamer, zoals voor douchen en afwassen. Boilers zijn vaak voorzien van een interne warmtebron, zoals een elektrisch element, en houden het water op een hogere temperatuur om aan de directe warmwaterbehoefte te voldoen.
De juiste grootte van een buffervat hangt af van verschillende factoren, zoals het type en vermogen van de warmtebron (bijv. warmtepomp of houtkachel), de isolatie van de woning en de gewenste bufferperiode. Over het algemeen geldt: hoe groter het vermogen van de warmtebron en hoe hoger de warmtebehoefte, des te groter het buffervat moet zijn. Het is raadzaam om een specialist te raadplegen voor een nauwkeurige berekening op basis van uw specifieke situatie.
Ja, dat is mogelijk met een combinatie boiler-buffervat. Deze systemen zijn ontworpen om zowel verwarmingswater als tapwater op te slaan en te leveren. Ze zijn vaak uitgerust met één of meerdere interne warmtewisselaars om de warmte efficiënt te verdelen tussen verwarming en tapwater.