Gebruik de zon om uw huis te verwarmen of warm te douchen.
Diverse complete sets die beschikken over de boiler, pomp, collectoren en overige benodigdheden.
Wilt u meer lezen over het toepassen van de zonneboiler en -collectoren? Bekijk de pagina op onze kennisbank.
Met hulp van de zon!
Zonlicht is perfect om in te zetten als energiebron, en maakt het mogelijk om een groot deel van uw tap- en cv-water gedurende het jaar op te warmen. Onze zonneboilers kunnen na installatie 65% van uw warmwaterbehoefte verzorgen en kunnen u tevens voorzien in een groot gedeelte van uw verwarmingsvraag. Met hulp van de zon maakt u gebruik van een duurzame en oneindige bron!
PV of zonnecollectoren?
Vaak worden deze door elkaar gehaald. De werking tussen beide verschilt sterk.
Beide systemen maken gebruik van de zon, maar met een ander doeleinde. Zo zet een pv-paneel (ook wel zonnepaneel genoemd) zonlicht om in elektriciteit.
Een zonnecollector zet ook zonlicht om, maar dan in de vorm van warmte. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water.
Heatpipes zijn een vorm van zonnecollectoren die de zonnestraling gebruiken om warmte af te geven aan het verwarmingssysteem voor verwarming en tapwater.
Heatpipes of vlakke plaat collector?
Hoe gaat dit in zijn werk? De zon zendt straling uit. Deze straling kunnen we vangen met zonnecollectoren, waarna deze wordt omgezet in warmte. In vergelijking met vlakke plaat collectoren zijn heatpipes voor Nederland een stuk efficiënter. De vorm van de collectoren zorgt ervoor dat deze rondom zonnestraling opvangt en naar een centraal punt reflecteert. Dit verhoogt de effectiviteit bij diffuus licht.  Â
Wanneer de zon op de heatpipes straalt zal de buitenste glas-laag de straling afgegeven aan de onderliggende coating. Deze coating wordt warm. Deze warmte stijgt in de heatpipe op, en wordt boven in de collector verzameld, om vervolgens af te geven aan het gesloten glycol circuit die het aan de zonneboiler overdraagt.
Het hele jaar door warm met Heatpipes!
Winter of zomer, het maakt bijna niet uit. De winter kenmerkt zich door zijn diffuse licht en minder zon uren. Echter zijn de zonuren van belang en niet de temperatuur, want ook op een koude dag met zon kunnen de heatpipes opwarmen tot aan ongeveer 46°C. Dit betekent dat uw na-verwarmer (de cv-ketel) minder hoeft te verbranden, en de energierekening wordt verlaagd. U bespaart energie, zelfs in de winter!
Subsidies bij aankoop
Met de aanschaf van een zonneboiler-systeem komt u in aanmerking voor subsidie (ISDE) vanuit de RVO. De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug.
De ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie’ geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van onder andere zonneboilers, zowel voor particulieren als voor zakelijke gebruikers.
Nadat u de zonnecollector heeft aangeschaft kunt u, afhankelijk van het product een X bedrag terug vragen bij de overheid. Dit subsidie bedrag is niet in de aanschafprijs verwerkt. Indien u uw aanvraag indient, zult u de technische documenten van de gehele installatie in combinatie met de meldcode van de warmtepompboiler moeten opvragen.
http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie
LET OP! Koopt u zakelijk? Vraag dan éérst de subsidie aan alvorens u de bestelling plaatst! Particulieren kunnen de subsidie pas aanvragen na installatie.